NU ER BOGEN OM NATUR, HESTE OG RIDETERAPI LIGE PÅ TRAPPERNE

Gerd Weber, psykolog, og Marie-Louise Demant, pædagog, kan noget med heste og terapi. Jeg har bare været med til at skrive bogen.
Læs her, hvad Rikke, der nu er mor til to og dyrlæge, fortæller om sit forløb i forhold til en meget alvorlig anoreksi i puberteten:
 
Ændrede det forløbet ved din anoreksi?
Det har helt sikkert været en af grundstenene i, at jeg blev udskrevet og ikke længere havde en spiseforstyrrelse. Det var jo ikke, fordi Marie-Louise tvang mig til at spise, hvis man kan sige det sådan.
Hun fortalte mig, at hvis man skulle være en god rytter og havde nogle fremtidsdrømme om det, så krævede det altså, at man spiste noget. Man kunne ikke være en pind og sidde på en hest. Så er det i hvert fald ikke mange heste, man kan styre.
 
Og en 51-årig kvinde med alt for store krav fra familien:
Hvad skete der, da du skulle i kontakt med hesten?
Jeg havde lånt en kæmpe flyverdragt af Gerd, og så stod vi dér og kunne mærke støvregnen i ansigtet og vinden, der ruskede, og vi kunne høre havet bruse. Småfugle og træer, som sagde lyde.
Der er virkelig ro på, når man står der. Det handler om at få én helt ind og helt ned til et sted, hvor man ikke skal præstere, og hvor man ikke skal forstille sig. Hvor man bare er.